Recepty, Údená fileta

Šalát z údeného sumčeka

Ingrediencie pre 2 porcie:

  • 200g údenej filety s kožou zo sumčeka afrického
  • 150g mäsitej žltej papriky
  • 80g sušených paradajok
  • 40g čiernych olív
  • 100g miešané listy šalátu (ľadový šalát, rukola, baby špenát, lolo šalát)
  • ½ cibule červenej
  • 8ks cherry paradajok
  • 1 lyžica olivového oleja
  • ¼ ks citrónová šťava

Postup:

Stiahneme kožu z údenej filety, nakrájame na pásiky. Takisto nakrájame papriku na pásiky, cibuľu na plátky, cherry paradajky na polovičky, sušené paradajky a zmes šalátov podľa uváženia. Pokvapkáme olivových olejom, citrónovou šťavou, osolíme, okoreníme a zľahka premiešame.