Blog Post

Tatarák z údeného sumčeka

Chutný a rýchly recept: Tatarák z údeného sumčeka s rajčinovo-rukolovým šalátom

INGREDIENCIE: 

  • 400 g údeného sumčeka
  • 40 g kôpru bez stoniek
  • 50 ml olivového oleja
  • 12 ks kapary kráľovskej
  • 1 menšia červená cibuľa
  • 2 citróny
  • 1 PL pažítky
  • mleté čierne korenie

RAJČINOVO-RUKOLOVÝ ŠALÁT: 

  • 60 g rukoly
  • 8 cherry paradajok
  • 8 sušených rajčín
  • 1/2 PL olivového oleja
  • 1 PL balzamikového octu
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup: Z údeného sumčeka odstránime kožu, následne sumčeka pokrájame nadrobno (nemelieme). Pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu, citrónovú šťavu, pokrájaný kôpor, pažítku, 8 kapár bez stopky, olivový olej a zmes osolíme a okoreníme. Všetko spolu zmiešame a servírujeme s rukolovým šalátikom.


Rajčinovo-rukolový šalát: Zmiešame rukolu, nakrájané cherry paradajky a pokrájané sušené rajčiny. Pridáme olivový olej a dochutíme balsamicom, soľou a mletým čiernym korením.


Môžeme podávať s opečenou bagetkou potretou cesnakovým olejom (postrúhaný cesnak zmiešaný s olivovým olejom).


Zdobíme kôprom a kráľovskou kaparou.


Dobrú chuť!

By Andrej Sládeček 23 Jan, 2019
Grilovaná fileta zo sumčeka afrického s cícerovým ragú
By Marián Murín 22 Jan, 2019
Sumček pečený na rozmaríne s lahodnou smotanovou omáčkou a pečenými zemiakmi.
Ďalší recept
Share by: