CELKOVÝ ČAS: 40 min
PORCIE: 3 Porcie
ÚROVEŇ: Jemne náročný
INGREDIENCIE
Ryba
:
Omáčka :
Zemiaky :
Postup prípravy
1.Sumčeka umyjeme, osušíme a rozkrojíme na rovnako veľké časti.
2. Poriadne osolíme, okoreníme, potrieme roztačeným cesnakom, pridáme korenie na ryby a poriadne pokvapkáme citrónom. Nakoniec pridáme rozmarín a odložíme do chladu.
3. Zemiaky umyjeme a pokrájame na trojuholníky. Omastíme olivovým olejom, posolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme aj rascu. Dáme piecť do rúry rozpálenej na 180 C.
4. Kým sa pečú zemiaky, pripravíme si smotanú omáčku. Cibuľku najemno nakrájame a na teflónovej panvici orestujeme do sklovita.
5. Ku orestovanej cibuľke za stáleho miešania pridáme smotanu a keď začne hustnúť pridáme k nej tavený syr. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme do nej dve vetvičky rozmarínu a podľa chuti červenú papriku. Ak je omáčka príliš hustá, zriedime ju zeleninovým vývarom.
6. Sumčeka vyberieme z chladu a na olivovom oleji opečieme z obidvoch strán. Vždy začíname opekať kožou nadol.
Hotovú rybu podávame s upečenými zemiakmi a smotanovou omáčkou.
Dobrú chuť!