Blog Post

Sumček na smotane s rozmarínom

Sumček pečený na rozmaríne s lahodnou smotanovou omáčkou a pečenými zemiakmi.


CELKOVÝ ČAS: 40 min

PORCIE: 3 Porcie

ÚROVEŇ: Jemne náročný

INGREDIENCIE

 

     Ryba :

  • 500g Sumčeka Omega
  • soľ
  • korenie (aj rybie)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ½ citrón
  • rozmarín


     Omáčka :

  • olivový olej
  • 1ks cibuľka jarná
  • 1 dl smotana sladká
  • ½ syr bambino
  • vývar za zriedenie


      Zemiaky :

  • 5-6 ks zemiaky nové
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie (podľa chuti americké)
  • rasca celá

 

Postup prípravy


1.Sumčeka umyjeme, osušíme a rozkrojíme na rovnako veľké časti. 

2. Poriadne osolíme, okoreníme, potrieme roztačeným cesnakom, pridáme korenie na ryby a poriadne pokvapkáme citrónom. Nakoniec pridáme rozmarín a odložíme do chladu.

 

 

3. Zemiaky umyjeme a pokrájame na trojuholníky. Omastíme olivovým olejom, posolíme, okoreníme a podľa chuti pridáme aj rascu. Dáme piecť do rúry rozpálenej na 180 C.

 

 

4. Kým sa pečú zemiaky, pripravíme si smotanú omáčku. Cibuľku najemno nakrájame a na teflónovej panvici orestujeme do sklovita.

 

5. Ku orestovanej cibuľke za stáleho miešania pridáme smotanu a keď začne hustnúť pridáme k nej tavený syr. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme do nej dve vetvičky rozmarínu a podľa chuti červenú papriku. Ak je omáčka príliš hustá, zriedime ju zeleninovým vývarom.

 

 

6. Sumčeka vyberieme z chladu a na olivovom oleji opečieme z obidvoch strán. Vždy začíname opekať kožou nadol.

 

 

Hotovú rybu podávame s upečenými zemiakmi a smotanovou omáčkou.

 

 

Dobrú chuť!

 

06 Oct, 2022
Chutný a rýchly recept: Tatarák z údeného sumčeka s rajčinovo-rukolovým šalátom
By Andrej Sládeček 23 Jan, 2019
Grilovaná fileta zo sumčeka afrického s cícerovým ragú
Ďalší recept
Share by: