Údená fileta

Údená fileta

Údená fileta sa údi na bukovej štiepke čisto prírodným procesom. Je namáčaná pár hodín v slanom roztoku a údená podľa presne daných špecifikácií na nerezových roštoch v peci. Počas údenia sa rošty v peci obracajú, aby údenie bolo rovnomerné a dôkladné. Po vychladnutí sa filety vákuovo balia a expedujú na pulty predajní. 


Veľká výhoda oproti ostatným údeným rybím výrobkom je, že je bez kostí. Koža je ľahko odstrániteľná a mäsko lahodnej chute sa nedrobí a ľahko sa krája.


Priemerné výživové údaje na jedno balenie

Energia v kJ/kcal: 663 kJ/159 kcal

Tuky: 8,38 g

z toho nasýtené mastné kyseliny: 2,76 g

Sacharidy: 0,5 g

z toho cukry: < 0,5 g

Bielkoviny: 20,31 g

Soľ: 1,43 g


Share by: