Údená fileta
Údená fileta sa údi na bukovej štiepke čisto prírodným procesom. Je namáčaná pár hodín v slanom roztoku a údená podľa presne daných špecifikácií na nerezových roštoch v peci. Počas údenia sa rošty v peci obracajú, aby údenie bolo rovnomerné a dôkladné. Po vychladnutí sa filety vákuovo balia a expedujú na pulty predajní.
Veľká výhoda oproti ostatným údeným rybím výrobkom je, že je bez kostí. Koža je ľahko odstrániteľná a mäsko lahodnej chute sa nedrobí a ľahko sa krája.
Priemerné výživové údaje na jedno balenie
Energia v kJ/kcal: 663 kJ/159 kcal
Tuky: 8,38 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 2,76 g
Sacharidy: 0,5 g
z toho cukry: < 0,5 g
Bielkoviny: 20,31 g
Soľ: 1,43 g